Børnehaven

Muslingens kendetegn:

En lille børnehave, som bygger på nærhed og tryghed i fællesskabet. Vi arbejder på at understøtte barnets tro på sig selv både kropsligt, følelsesmæssigt og intellektuelt.

Navnet "Muslingen" associerer til beliggenheden nær fjorden i naturskønne omgivelser. Naturen og udendørslivet prioriteres højt. Det giver plads og tid til fordybelse i en hverdag, hvor vi ellers er omgivet af travlhed og støj i mange timer.

Fortælling og højtlæsning har en central plads i Muslingens dagligdag.

Hver dag serveres eftermiddagsmad, og vi lægger vægt på en sund og varieret kost.

Som forældre i Muslingen har man foretaget et bevidst valg, og er gået med i et fællesskab. Man er altid velkommen til at deltage i dagligdagen, og få en snak over en kop kaffe.

Man deltager i børnehavens liv, praktisk arbejde, arrange-menter, hovedrengøring, m.m.

Børnehaven Muslingen startede 1. august 1996, på initiativ af nogle forældre ved Sydthy Friskole. Muslingen er en privatinstitution efter dagtilbudlovens § 20. Den er godkendt til 25 børn.

"Som forældre er det en fryd, når man en almindelig grå eftermiddag finder sin søn i færd med at lave snobrød, eller når han kommer én i møde med begejstring i øjnene og fortæller, at de er ved at lave heksesuppe, med frølår og kragetæer, over bålet i haven, (som godt nok er almindelig tomatsuppe). De voksne her har en utrættelig ildhu, når det kommer til at gøre hverdagen spændende og udfordrende for børnene."

Læs hvorfor Rasmus' forældre valgte Muslingen under vores gæstebog.