Skolen

Velkommen til vores hjemmeside. Her forsøger vi at give et indtryk af skolen og børnehaven -

Men vil du lære os rigtig at kende, må du besøge os.
Dorthe Würtz - Skoleleder

Skolens historie

Skolens oprettelse

December 1976 afholdtes stiftende generalforsamling for Sydthy Friskole, og allerede august 1977 startede skolen i ydmyge omgivelser, i et nedlagt landbrug i Gammelby, mellem Bedsted og Hurup.

Læs mere om de første år: klik her.

Skolen flytter

I 1988 fik Sydthy Friskole mulighed for at købe det nyligt nedlagte vandrerhjem i Visby, som før den tid havde været sogneskole for Visby i mange år.

Bygningerne blev, ved en kæmpe indsats fra forældre og ansatte, ombygget til skole i sommeren 1988.

I 1996 blev der et par stuer til overs, da skole-lederen flyttede ud af boligen på skolens grund. De blev lejet af "Muslingen", en lille børnehave, som lever i godt naboskab med skolen, men i øvrigt har egen bestyrelse og egen økonomi.

I år 2000 takkede Jesper Nielsen af som skoleleder efter 23 år. Billedet er fra 1977, mens Gunhild og Jesper var i gang med at indrette den nye skole.

Henriette Mønsted overtog jobbet som skoleleder efter Jesper frem til december 2007.

Helle Søndergaard var skoleleder fra 2007 frem til sommeren 2015.

Skolen flytter

Nuværende leder på Sydthy Friskole er Dorthe Würtz. Se endvidere under personale.

Tilsyn på Sydthy Friskole

Som udgangspunkt har forældrene det overordnede tilsyn med skolens virke.

Men herudover har forældrene valgt en tilsynsførende, som bl. a. skal aflægge en beretning om det førte tilsyn på skolens generalforsamling.

Tilsynsførende er Helle Bisgaard

Find Tilsynserklæringen 2016 under Dokumenter.

Forældrenes skole
En friskole er forældrenes skole - forældrene har valgt skolen til deres børn. Men en friskole kan slet ikke fungere, hvis forældrene ikke er aktive: Aktivt medlevende i børnenes hverdag, i skolens liv - dermed også i praktiske opgaver på skolen, for eksempel ved arrangementer, rengøring og nogle vedligeholdelsesopgaver.

Fædrene på Sydthy Friskole har dannet "Herrekokkene", som tilbereder og serverer fantastisk mad til hele skolen på aftener med fællesspisning eller til div. arrangementer i årets løb .