Personale

Tina er skoleleder på Sydthy Friskole. Hun kom til skolen som studerende i praktik, men faldt for stedet og blev fastansat som lærer i 2011. Hun er klasselærer i den yngste gruppe og underviser i lidt af det hele. Alkalær er hendes ”hjertebarn”, og hun ser det i det hele taget som en udfordring, at tænke det faglige stof ind i nye kreative sammenhænge. Derudover er den tætte relation til såvel forældre som elever på skolen hendes drivkraft.

Tina bor i Hurup sammen med sine to piger. Fritiden går med have, renovering af hus, naturen, strikketøjet og andre kreative sysler.

Eleverne siger om Tina, at hun har en farverig stil, hun er sød, rar og hjælpsom. Og så er hun god til stikbold.

Johs (Johannes) har været ansat på skolen siden 2008. Uddannet til lærer i 1988. Erfaring mest fra små skoler, hvor han primært har undervist i matematik, fysik, idræt, sløjd og natur/teknik. Johs er klasselærer i den ældste gruppe. Han oplever det som et privilegium, at han i hverdagen sammen med børnene oplever den gode samtale, det sjove spil og den intense lejrskole.

I fritiden er det mest rav og gåture langs Vesterhavet, samt en god fodboldkamp på tv og det lokale stadion, der optager ham. Johs bor tæt ved Lemvig sammen med sin kæreste.

Eleverne siger om Johs, at det er ham med kort sølvhår. Han spiser altid sine briller, og så er han bare mega god til matematik.

Emile har været ansat siden 1. august 2018. Emile er nyuddannet lærer og er klasselærer for Rød gruppe.

Han har fra seminariets side fået matematik, musik og kristendomskundskab med som linjefag, men underviser også i meget andet.

Emile er født op opvokset på djævleøen Mors, nærmere Sundby Mors, hvor han også har slået sig ned med sin bedre halvdel Signe og deres datter Kamma. Her fordriver han tiden med at fiske, spille musik, reparere gamle cykler, se F.C. Barcelona i fjernsynet og sidst men ikke mindst: Hjælpe sin far med projekter på gården.

Eleverne siger om Emile, at han er sød, god til at hjælpe og vildt god til at fortælle historier. Oven i hatten er han så god til alt, der har med musik at gøre, og en elev udtalte: "Hver gang han spiller klaver, kan jeg huske alle sangene."

 

Jens blev ansat som lærer på skolen pr. 1. august 2021. Helt frisk fra fad, men bestemt kendt med friskoleverdenen og de dertil hørende værdier. Jens underviser primært i engelsk og dansk, men har også biologi og andre fag på skemaet. Jens har en naturlig tilgang til eleverne, og det er ikke uden grund, at de udtaler at han er god til at lege.

Jens bor på Mors sammen med kæresten Mette. I fritiden ynder han at holde formen ved lige ved at træne og løbe, og ellers elsker han at læse en god tegneserie eller spille et spil.

Eleverne siger om Jens, at han er mega sød og klog. Han er rigtig god til at køre på 1-hjulet cykel, fortælle historier og til engelsk. Og så er han bare bom-stærk.

 

Joan blev ansat som klasselærer i Grøn gruppe pr. 1. december 2021. Hun har mange års erfaring som lærer med sig i bagagen fra sin tid på Bedsted skole og tiden som efterskolelærer. Hun har nu kastet sig over danskfaget i indskolingen, men ynder også at brede sin musikalitet og kreativitet ud over undervisningen i sin helhed.

Joan bor i Grurup sammen med hendes mand, Thorsten, og deres 2 børn, som også er elever på skolen. I sin fritid er Joan et kreativt menneske. Hun er altid i gang med strikkepindene, hakkejernet eller kødgryderne. Og dette sker med garanti mens hun synger glade toner.

Eleverne siger om Joan, at hun er mega sød. Og så er hun god til at finde på sange og til at finde på kreative ting vi kan lave.

 

Annelise er uddannet lærer fra Nr. Nissum seminarium med dansk, musik og specialpædagogik som hovedfag. Blev ansat på skolen første gang i 2015. Annelise varetager timer alt efter hvad årets skema trænger til for at hænge sammen, uanset om det er støttelærer, dansk, tysk, engelsk, værksted, klasselærer eller vikartimer. En all around-sjæl.

Hun bor i Heltborg og er gift med Carsten,  har 3 børn og 4 børnebørn (indtil videre). Dem hun ikke er mor eller bedstemor til, er hun højst sandsynlig moster eller nabo til 🙂

Eleverne siger om Annelise, at hun altid er villig til at hjælpe: "Hun hjalp mig en gang jeg var ked af det". Hun er god til at være lærer og god til dansk. Og så er hun god til at forkæle os, for hun bruger penge på os.

 

 

 

Per har været ansat på stedet siden 2014 . Først som musiklærer på skolen. Dernæst som pædagog i børnehaven og nu som støttelærer igen på skolen. Per er uddannet pædagog og er derudover et talent med en guitar i hånden. Han er en glad fyr, og han elsker at være omgivet af børn og gode grin.

Per bor i Hurup med sin kone Jette. Han har 3 børn og 2 hunde. Derudover har han en stor kælder, som efterhånden er forvandlet til et helt lydstudie.

 

Carsten blev ansat som skolens chauffør og pedelmedhjælper i 2012. Han er bosiddende i sit fødehjem i Heltborg sammen med Annelise. De har 3 voksne børn og mange børnebørn. Udover at være henter og bringer af 20 % af skolens elever og holde styr på skolens el installationer og IT, så får han fritiden til at gå med forskellige praktiske gøremål. Han er derudover medlem af det lokale menighedsråd og kasserer for KFUM-spejderne i Thy Distrikt.

John er skolens pedel og ”alt mulig mand”. Tømrer er hans officielle uddannelse, mens altmuligmand er indeholdt i det, han virker som i hverdagen. Han bor mellem Visby og Bedsted sammen med sin kone. De har en voksen datter, som har været elev på skolen. Han har således været friskoleforælder-pedel på skolen gennem mange år, men først ansat i 2012.

John er tovholder på arbejdslørdage. Han holder græsset nede, sørger for at flaget bliver hejst og at morgenkaffen bliver brygget. Han ”underviser” i sløjd for afgangselever, almen opdragelse, sindsro og alt derimellem. Han er Veteran, Herrekok og ja en hjemmeside er ikke lang nok til at beskrive hans forskellige arbejdsfunktioner.

Mona også kaldet ”Moster”, har været ansat på skolen siden september 2015 som skolens sekretær. Hun bor i Visbycity sammen med sin mand, og har 3 voksne børn samt 6 børnebørn(indtil videre). Mona har mange års erfaring og er en ørn indenfor regnskab. Dette er hendes første sekretærjob indenfor friskoleverdenen. Fritiden går med have, læsning, kreative sysler og fortsat etablering af deres "nye" hjem(2016), som nabo til skolen.