Personale

Dorthe har været ansat som skoleleder siden juni 2015. Bosiddende på Mors siden 2002 med mand og to drenge. Født og opvokset på Thyholm, men har siden haft adresser i bl.a. Canada, Norge, Nepal og Silkeborg. Uddannet som lærer og pædagog, og har været leder af en integreret institution i 9 år.

Den store aldersspredning, mangfoldigheden, Sydthy Friskole ånden samt samarbejdet med bestyrelse, medarbejdere og børn er det der gør, at hun trives i hverdagen på skolen. Fritiden bruges primært sammen med familien(som er meget stor) og ellers til at ”tygge drøv” og blive blæst igennem ved æ haw. Primære undervisningsfag er musik og matematik.

Johs (Johannes) har været ansat på skolen siden 2008. Uddannet til lærer i 1988. Erfaring mest fra små skoler, hvor han primært har undervist i matematik, fysik, idræt, sløjd og natur/teknik. Johs er klasselærer i den ældste gruppe. Han oplever det som et privilegium at han i hverdagen sammen med børnene oplever den gode samtale, det sjove spil og den intense lejrskole.

I fritiden er det mest rav og gåture langs Vesterhavet, samt en god fodboldkamp på tv og det lokale stadion, der optager ham. Johs bor tæt ved Lemvig sammen med sin kæreste.

Tina kom til Sydthy Friskole som studerende i praktik, men faldt for stedet og har været fastansat som lærer siden 2011. Hun er klasselærer i den yngste gruppe og underviser i lidt af det hele. Alkalær er hendes seneste ”hjertebarn”, og hun ser det i det hele taget som en udfordring, at tænke det faglige stof ind i nye kreative sammenhænge. Derudover er den tætte relation til såvel forældre som elever på skolen hendes drivkraft.

Tina bor i Hurup sammen med sin mand og to piger, som begge er elever på skolen. Fritiden går med have, familieoplevelser, naturen, strikketøjet og andre kreative sysler.

Stine kom til skolen for maaaaaange år siden, men har været på rejseorlov i flere perioder. Seneste ansættelse er fra 2014.

Stine er født i England, og varetager bl.a. engelsk på mellemtrinnet, sammen med mange kreative fag. Hun har støtte, emne og vikartimer. Hun indeholder en regnbue af kreativitet og har tilkæmpet sig kælenavnet ”hygiejneheksen”. Stine er bosiddende i Klitmøller sammen med mand og to børn. Hun er en rejselysten kvinde, der har det ene ben solidt plantet i Asien.

Annelise startede sit Sydthy Friskoleliv i Muslingen, men blev fastansat som lærer i 2014. Hun underviser i bl.a. dansk, som også er hendes linjefag, musik, støttelærer, klasselærer på mellemtrinnet, og træder til der, hvor der er behov. Hun er bosiddende i Heltborg på en nedlagt ejendom, sammen med sin mand. De har 3 udeboende børn og et enkelt barnebarn. Fritiden bruger hun gerne med håndarbejde, bagning, madlavning og ved klaveret. Derudover nyder hun hver dag den skønne natur.

Erik er ansat som lærer på skolen august 2016. Han varetager overvejende fagene tysk og idræt. Han har været skolens besøgsven gennem flere måneder inden ansættelsen og har samtidig et job på en efterskole i lokalområdet.

Erik er oprindelig fra Esbjerg, men bosiddende i Bedsted med sin kone. De har to voksne drenge, og er netop blevet bedsteforældre for første gang. Erik er vores kontakt til efterskoleverdenen og det der rør sig derude, når vi slipper vores 8.klasser. De kommende skoleår vil vise, hvad vi ellers skal skrive på Eriks ”Sydthy CV”.

Carsten blev ansat som skolens chauffør og pedelmedhjælper i 2012. Han er bosiddende i sit fødehjem i Heltborg sammen med Annelise. De har 3 voksne børn og et barnebarn. Udover at være henter og bringer af 20 % af skolens elever og holde styr på skolens elinstallationer og IT, så får han fritiden til at gå med forskellige praktiske gøremål. Han er derudover medlem af det lokale menighedsråd og kasserer for KFUM-spejderne i Thy Distrikt

John er skolens pedel og ”alt mulig mand”. Tømrer er hans officielle uddannelse, mens altmuligmand er indeholdt i det, han virker som i hverdagen. Han bor mellem Visby og Bedsted sammen med sin kone. De har en voksen datter, som har været elev på skolen. Han har således været friskoleforælder-pedel på skolen gennem mange år, men først ansat i 2012.

John er tovholder på arbejdslørdage. Han holder græsset nede, sørger for at flaget bliver hejst og at morgenkaffen bliver brygget. Han ”underviser” i sløjd for afgangselever, almen opdragelse, sindsro og alt derimellem. Han er Veteran, Herrekok og ja en hjemmeside er ikke lang nok til at beskrive hans forskellige arbejdsfunktioner.

Mona også kaldet ”Moster”, har været ansat på skolen siden september 2015 som skolens sekretær. Hun bor i Visbycity sammen med sin mand, og har 3 udeboende børn. Mona har mange års erfaring indenfor regnskab, og er ansat i 2 andre virksomheder. Dette er hendes første møde med friskoleverdenens administrative glæder og udfordringer, hvilket hun tager med oprejst pande. Fritiden går med have, læsning, kreative sysler og lige pt. at flytte fra Thyholm til Thy, renovere og etablere deres nye hjem, som nabo til skolen.