Personale

Dorthe har været ansat som skoleleder siden juni 2015. Bosiddende på Mors siden 2002 med mand og to drenge. Født og opvokset på Thyholm, men har siden haft adresser i bl.a. Canada, Norge, Nepal og Silkeborg. Uddannet som lærer og pædagog, og har været leder af en integreret institution i 9 år.

Den store aldersspredning, mangfoldigheden, Sydthy Friskole ånden samt samarbejdet med bestyrelse, medarbejdere og børn er det der gør, at hun trives i hverdagen på skolen. Fritiden bruges primært sammen med familien(som er meget stor) og ellers til at ”tygge drøv” og blive blæst igennem ved æ haw. Primære undervisningsfag er musik og matematik.

Johs (Johannes) har været ansat på skolen siden 2008. Uddannet til lærer i 1988. Erfaring mest fra små skoler, hvor han primært har undervist i matematik, fysik, idræt, sløjd og natur/teknik. Johs er klasselærer i den ældste gruppe. Han oplever det som et privilegium at han i hverdagen sammen med børnene oplever den gode samtale, det sjove spil og den intense lejrskole.

I fritiden er det mest rav og gåture langs Vesterhavet, samt en god fodboldkamp på tv og det lokale stadion, der optager ham. Johs bor tæt ved Lemvig sammen med sin kæreste.

Tina kom til Sydthy Friskole som studerende i praktik, men faldt for stedet og har været fastansat som lærer siden 2011. Hun er klasselærer i den yngste gruppe og underviser i lidt af det hele. Alkalær er hendes seneste ”hjertebarn”, og hun ser det i det hele taget som en udfordring, at tænke det faglige stof ind i nye kreative sammenhænge. Derudover er den tætte relation til såvel forældre som elever på skolen hendes drivkraft.

Tina bor i Hurup sammen med sin mand og to piger, hvoraf den yngste fortsat er elev på skolen. Fritiden går med have, familieoplevelser, naturen, strikketøjet og andre kreative sysler.

Stine kom til skolen for maaaaaange år siden, men har været på rejseorlov i flere perioder. Seneste ansættelse er fra 2014.

Stine er født i England, og varetager bl.a. engelsk på mellemtrinnet, sammen med mange kreative fag. Hun har støtte, emne og vikartimer. Hun indeholder en regnbue af kreativitet og har tilkæmpet sig kælenavnet ”hygiejneheksen”. Stine er bosiddende i Klitmøller sammen med mand og to børn. Hun er en rejselysten kvinde, der har det ene ben solidt plantet i Asien.

Emile har været ansat siden 1. august 2018. Emile er nyuddannet lærer og er klasselærer for Rød gruppe.

Han har fra seminariets side fået matematik, musik og kristendomskundskab med som linjefag, men skal også undervise i meget andet.

Emile er født op opvokset på djævleøen Mors, nærmere Sundby Mors, hvor han også har slået sig ned med sin bedre halvdel Signe. her fordriver han tiden med at fiske, spille musik, reparere gamle cykler, se F.C. Barcelona i fjernsynet og sidst men ikke mindst: Hjælpe sin far med projekter på gården (som der i øvrigt altid er rigelige af)

Derudover nyder Emile blot stilheden og fjordudsigten og glæder sig over at være kommet i gang med skoleåret.

Annelise er uddannet lærer fra Nr. Nissum seminarium med dansk, musik og specialpædagogik som hovedfag. Blev ansat på skolen første gang i 2015. Annelise varetager timer alt efter hvad årets skema trænger til for at hænge sammen, uanset om det er støttelærer, dansk, tysk, engelse, værksted, klasselærer eller vikartimer. En all around-sjæl.

Hun bor i Heltborg og er gift med Carsten,  har 3 børn og 3 børnebørn (indtil videre). Dem hun ikke er mor eller bedstemor til, er hun højst sandsynlig moster eller nabo til 🙂

 

 

Carsten blev ansat som skolens chauffør og pedelmedhjælper i 2012. Han er bosiddende i sit fødehjem i Heltborg sammen med Annelise. De har 3 voksne børn og tre børnebørn. Udover at være henter og bringer af 20 % af skolens elever og holde styr på skolens el installationer og IT, så får han fritiden til at gå med forskellige praktiske gøremål. Han er derudover medlem af det lokale menighedsråd og kasserer for KFUM-spejderne i Thy Distrikt

John er skolens pedel og ”alt mulig mand”. Tømrer er hans officielle uddannelse, mens altmuligmand er indeholdt i det, han virker som i hverdagen. Han bor mellem Visby og Bedsted sammen med sin kone. De har en voksen datter, som har været elev på skolen. Han har således været friskoleforælder-pedel på skolen gennem mange år, men først ansat i 2012.

John er tovholder på arbejdslørdage. Han holder græsset nede, sørger for at flaget bliver hejst og at morgenkaffen bliver brygget. Han ”underviser” i sløjd for afgangselever, almen opdragelse, sindsro og alt derimellem. Han er Veteran, Herrekok og ja en hjemmeside er ikke lang nok til at beskrive hans forskellige arbejdsfunktioner.

Mona også kaldet ”Moster”, har været ansat på skolen siden september 2015 som skolens sekretær. Hun bor i Visbycity sammen med sin mand, og har 3 voksne børn samt 3 børnebørn(indtil videre). Mona har mange års erfaring indenfor regnskab, og er ansat i 2 andre virksomheder. Dette er hendes første møde med friskoleverdenens administrative glæder og udfordringer, hvilket hun tager med oprejst pande. Fritiden går med have, læsning, kreative sysler og fortsat etablering af deres "nye" hjem(2016), som nabo til skolen.